Madona de mai sus este o imagine remarcabilă a unei scene sacre, prezentând-o pe Fecioară Maria plină de grație. Ea este înfățișată ca o figură sculptată, ieșind dintr-o scoică, amintind de nașterea simbolică a lui Isus și asociindu-se cu puritatea și regenerarea spirituală.
Veșmântul ei este descris cu detalii, căzând în falduri și acoperit de o pelerină cu glugă.
Fecioara Maria ține în mâinile sale două obiecte sacre – crucea și cartea, simbolizând credința și învățăturile religioase. Înscrisul de pe carte Fericiți cei curați cu inima poate fi interpretată ca o referință la beatitudinea din Evanghelie, care spune: Fericiți cei cu inima curată, că aceia vor vedea pe Dumnezeu.
Fundalul tabloului, de un brun închis, creează o atmosferă solemnă sugerând adâncimea spirituală și solemnitatea scenei. Chenarul ce înconjoară tabloul pare să sugereze o bogăție de înțelepciune și cunoaștere, fiind decorat cu motive ce par a fi pergamente, ceea ce subliniază caracterul sacru și tradițional al tabloului.
Dificultate mică, crescuta doar de mărimea pânzei.
Același goblen, cu alt fundal găsiți la 3.30 – Ție, Doamne! https://blog.rogoblen.ro/index.php/2024/03/11/tie-doamne-din-ceruri-cod-produs-3-30/