Ce aș vrea să gătesc când voi ajunge la pensie: Porc Mu-Shu 

Ce aș vrea să gătesc când voi ajunge la pensie:

Porc Mu-Shu 

porc Mu Shu - Porc Mu-Shu 1 - Retetele lui Radu
Așa se face că acest preparat a devenit unul dintre cele care astăzi sunt definitorii pentru bucătăria chino-americană.
Dificultate: ușor
Cantitate: 4 porții
Timp de preparare: 30 minute
Timp de gătit: 8 minute
Ingrediente:
100 g ciuperci urechi-de-lemn uscate
450 g mușchi de porc, tăiat feliuțe sau fâșiuțe subțiri
175 g muguri de fasole mung din cutie, bine scurși și spălați
200 g varza chinezească proaspătă, tăiată fideluță
3 oua, bătute cu putină sare
1 linguriță de sare
4 linguri de ulei de arahide (sau de floarea soarelui)
2-3 cepe verzi, tocate mărunt
3 linguri de sos de soia light
1 lingura de vin de orez Shiaoxing (sau vin alb, demi-sec)
1 lingurița de ulei brun de susan
frunze proaspete de coriandru, pentru servit
orez fiert, pentru servit (sau clătite subțiri chinezești)
Instrucțiuni:
Se înmoaie ciupercile în apa calda timp de 20-25 de minute; se spală și se storc bine de lichid. Se arunca tulpinile tari, după care se taie fâșiuțe subțiri.
Se încinge 1 lingură de ulei într-un wok și se gătesc ouăle jumări, pana ce se încheagă. Se scot imediat din wok și se pun deoparte.
Se încinge în wok restul de ulei, la foc iute și se sotează rapid carnea 1 minut sau pana ce se albește. Se adaugă ciupercile, varza și ceapa verde. Se continuă 2-3 minute, după care se adaugă restul de sare, sosul de soia și vinul. Se amestecă bine și se continuă gătitul 2 minute.
Se adaugă ouăle și se amestecă viguros, ca să se spargă în bucățele. Se adaugă uleiul de susan și mugurii de fasole și se amestecă bine. Se servește ornat cu frunze de coriandru, alături de orez fiert, simplu.
Nota:
Varianta de porc mu-shu cea mai populara este cea care, alături de ciuperci urechi-de-lemn folosește muguri de crin asiatic sau castane de apa. Puteți improviza, asa cum am făcut și eu, dacă nu aveți la îndemâna aceste aliment.
De asemenea, porcul Mu-Shu nu se servește, de obicei, cu orez, ci cu clătite mici, similare celor folosite la servirea ratei Peking. In lipsa lor însa, merge bine și orezul.
Rețeta preluata de pe https://www.reteteleluiradu.ro/porc-mu-shu/

Acest articol a fost publicat în Ce aș vrea să gătesc la pensie și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *