Punctul de goblen italian/norvegian

Punctul de goblen italian/norvegian

Punctul de goblen italian/norvegian

Punctul de goblen italian/norvegian se realizează (pe o pânză de 100 ochiuri pe centimetru pătrat) cu 3 fire mouline din cele șase fire ale aței și cu două împunsături alăturate peste două fire de pânză. Pentru fiecare semn de pe schemă trebuie făcute două împunsături alăturate peste două fire de pânză în sus, mereu de la dreapta la stânga. Fiecare împunsătură în parte însă se lucrează de la stânga jos oblic înspre dreapta sus. Următoarea împunsătură este în stânga sus alături. Punctul italian/norvegian astfel realizat se va vedea pe fata țesăturii cu inclinația spre dreapta (/) iar pe spate, ochiul va fi și mai înclinat, dar tot în aceeași direcție.

Firul nu trebuie tensionat la coasere, deoarece se vor forma găuri. Nu trebuie lăsat nici prea slab pentru ca aspectul va avea de suferit.

Un model de goblen se poate coase folosind cele doua tipuri de cusături combinate. De regulă fața, mâinile și picioarele se execută în punct mic de goblen pentru a putea cuprinde toate detaliile, iar partea cea mai mare din goblen se execută cu punct italian/norvegian. În astfel de situații imaginea va căpăta dimensiuni mai mari și cu detalii redate perfect.

Mai jos, informații luate de pe forumul Rogoblen referitor la acest subiect.

Punct norvegian – punct italian, by Vasiliu Letitia (1426 mesaje), la 09-10-2007
In urmă cu ceva timp, firmele propuneau și modele cu punct norvegian (mare). A lucrat cineva combinația asta de goblen, – punct mare și mic?

Replica: Mona Lisa, by Doruletz Mic (987 mesaje), la 10-10-2007
în punct clasic și punct italian. Este prima mea experiență de acest gen și vreau să-ti spun că mi-a displăcut. Punctul italian este un punct mai mare și aspectul său nu arată finețe.
Câțiva ani după ce am terminat acest goblen, am găsit la Rogoblen, Mona Lisa numai în pas clasic de goblen. Imaginează-ti că l-am lucrat din nou și acum, este în casa unor prieteni italieni care se mândresc cu ea. Celălalt goblen (pas clasic și pas italian) stă frumos într-un sertar.

Acest articol a fost publicat în Goblen și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Punctul de goblen italian/norvegian

  1. Pingback: Mona Lisa (Gioconda) – Cod produs: 0.38 | Viața mea, arta de a trăi prin goblen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *